Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τα έργα και οι ημέρες του Β. Ορμπάν ξανά στο επίκεντρο
[Euronews]: Τα έργα και οι ημέρες του Β. Ορμπάν ξανά στο επίκεντρο

[Euronews]: Τα έργα και οι ημέρες του Β. Ορμπάν ξανά στο επίκεντρο

Η Ουγγαρία βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου οι ευρωβουλευτές συζήτησαν για τα αμφιλεγόμενα επείγοντα μέτρα από την κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπάν.

Για ορισμένους, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς σαφή ημερομηνία λήξης είναι δικτατορία.

«Ας το παραδεχτούμε, ο νόμος του κ. Ορμπάν και σκοτώνει τη Δημοκρατία στην Ουγγαρία. Αλλά το συμβούλιο τον προστατεύει και μιλά για αξίες και δημοκρατία. Και αρνείται να το βάλει ακόμη στην ατζέντα. Η δολοφονία της Δημοκρατίας δε θα πρέπει να χρηματοδοτείται με τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων. Να μη δώσουμε ούτε δεκάρα πλέον στον Ορμπάν για να αποδώσει κέρδη στους ολιγάρχες του», είπε η Σοφί Ιντε Βελτ, Ολλανδή ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων.

Η Ουγγαρία – όπως πολλές άλλες χώρες της ΕΕ- εισήγαγαν ένα νόμο έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που δίνει επιπλέον εξουσίες στην κυβέρνηση.

Ωστόσο, οι επικριτές από την αντιπολίτευση και την ΕΕ φοβούνται ότι στα χέρια του πρωθυπουργού Βικτόρ Ορμπάν αυτό το εργαλείο θα χρησιμοποιηθεί για να σωπάσει κάθε διαφορετική φωνή και να συγκεντρώσει την εξουσία πάνω του. Η ουγγρική κυβέρνηση λέει ότι ο νόμος είναι σύμφωνος με τα πρότυπα της ΕΕ.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν βρήκε παραβιάσεις του νόμου έκτακτης ανάγκης. Γι ‘αυτό, για μένα, αυτή η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μια κοροϊδία των ευρωπαϊκών αξιών και των νομικών αρχών, που θυμίζει τις παλιές πολιτικές δίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!