Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ερευνα: Ύφεση και βία μεταξύ των παρενεργειών της COVID-19 στην Αφρική
[Euronews]: Ερευνα: Ύφεση και βία μεταξύ των παρενεργειών της COVID-19 στην Αφρική

[Euronews]: Ερευνα: Ύφεση και βία μεταξύ των παρενεργειών της COVID-19 στην Αφρική

Μεγάλο μέρος της Αφρικής γλίτωσε από τους υψηλούς απολογισμούς των νεκρών που έφερε η COVID-19 σε άλλες περιοχές, αλλά τώρα αντιμετωπίζει ύφεση, αυξανόμενη βία και υψηλή ανεργία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

“Το κλείσιμο της οικονομίας παγκοσμίως οδήγησε την Αφρική σε ύφεση για πρώτη φορά εδώ και 30 χρόνια, με σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά την ανεργία, τη φτώχεια, τις ανισότητες και την έλλειψη διατροφικής ασφάλειας”, επισημαίνεται στην έκθεση για το 2021 Ibrahim Forum Report.

Αυτή δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της ετήσιας διάσκεψης αυτό το σαββατοκύριακο του Ιδρύματος Μο Ιμπραχίμ, το οποίο προωθεί την καλή διακυβέρνηση στην Αφρική.

Οι αφρικανικές χώρες επέβαλαν αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και ισχυρή ιχνηλάτηση όταν άρχισε η πανδημία, σώζοντας δυνάμει εκατομμύρια ζωές, σύμφωνα με την έκθεση.

Όμως η Αφρική ήταν η μόνη ήπειρος στην οποία αυξήθηκαν τα περιστατικά βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η βία του όχλου αυξήθηκε κατά 78%, ενώ περισσότεροι από 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας που επέβαλαν την εφαρμογή των περιορισμών των λοκντάουν, επισημαίνεται στην έκθεση.

Οι προσπάθειες επίλυσης συγκρούσεων ή κατά των εξεγέρσεων μειώθηκαν, ανοίγοντας την πόρτα σε εξτρεμιστικές οργανώσεις να επωφεληθούν από την πανδημία καλύπτοντας τα κενά που άφησε το κράτος.

“Η COVID-19 έχει ήδη ενταχθεί στην προπαγάνδα οργανώσεων, όπως η Αλ Σαμπάμπ και η Μπόκο Χαράμ, για να βοηθήσει στην αιτιολόγηση του σκοπού τους”, δήλωσε η Καμίλα Ρόκα, Επικεφαλής Έρευνας στο ίδρυμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!