Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επιβεβαιώνεται η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι
[Euronews]: Επιβεβαιώνεται η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

[Euronews]: Επιβεβαιώνεται η δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι

ΤΤη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι με τον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα εξειδικευμένα εργαστήρια σε Γαλλία και Σουηδία. Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και ένα γερμανικό στρατιωτικό εργαστήριο, ενώ, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, δείγματα προς ανάλυση έχει λάβει και ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης είχε διακομιστεί αεροπορικώς στη Γερμανία στις 22 Αυγούστου, δύο ημέρες αφού ασθένησε ενώ βρισκόταν εν πτήσει στη Ρωσία. Το Βερολίνο έχει απαιτήσει από τη Μόσχα να ερευνήσει την υπόθεση, κάτι που ο Ζάιμπερτ επανέλαβε σε υψηλούς τόνους τη Δευτέρα. Όπως επεσήμανε, η Γερμανία βρίσκεται σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την ανάληψη περαιτέρω ενεργειών.

Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται κάθε εμπλοκή και ζητεί από τη Γερμανία να μοιραστεί μαζί της τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει συγκεντρώσει. Το Κρεμλίνο απέρριψε κάθε ερώτημα που του τέθηκε από τη Δύση στην υπόθεση, εγκαλώντας τη Δύση ότι προσπαθεί να εμπλέξει Ρώσους αξιωματούχους για να διαβάλει την εικόνα της χώρας.

Ο νευροτοξικός παράγοντας Νόβιτσοκ είχε χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τις βρετανικές αρχές και στην δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σόλσμπερι της Αγγλίας το 2018.

Ο Ναβάλνι δέχθηκε θεραπεία με αντίδοτο για μία εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας είχε μπει σε τεχνητό κώμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!