Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επίτροπος Κυριακίδου: Έκτακτες προτάσεις για αντιμετώπιση 2ου κύματος πανδημίας
[Euronews]: Επίτροπος Κυριακίδου: Έκτακτες προτάσεις για αντιμετώπιση 2ου κύματος πανδημίας

[Euronews]: Επίτροπος Κυριακίδου: Έκτακτες προτάσεις για αντιμετώπιση 2ου κύματος πανδημίας

Βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ενίσχυση της ετοιμότητας της ΕΕ για νέο δεύτερο κύμα πανδημίας COVID-19, με στόχο τη συνεχή επαγρύπνηση και τη γρήγορη ανταπόκριση ώστε να αποφευχθούν νέα μαζικά “lockdown”, πρότεινε σήμερα η Κομισιόν και παρουσίασαν στον Τύπο η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου και ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση ορίζει μια σειρά δράσεων προτεραιότητας για τις εθνικές αρχές, την Κομισιόν και τους οργανισμούς της ΕΕ:

- Αυξημένη κάλυψη δοκιμών, ανίχνευση επαφών και παρακολούθηση από φορείς δημόσιας υγείας για τη χαρτογράφηση συστάδων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση εστιών. Εκτός από την ανακοίνωση, η Κομισιόν εξέδωσε σήμερα εκτελεστική απόφαση για τη στήριξη της διαλειτουργικότητας των εφαρμογών ανίχνευσης και προειδοποίησης για κινητά πέραν των εθνικών συνόρων στην ΕΕ.

- Διασφάλιση της ομαλής παροχής εξοπλισμού ατομικής προστασίας, φαρμάκων και ιατρικών συσκευών μέσω μηχανισμών όπως κοινές προμήθειες έκτακτης ανάγκης και στρατηγικά αποθέματα της ΕΕ.

- Διατήρηση υψηλής δυνατότητας στις δομές δημόσιας υγείας χωρίς να παραμεληθούν άλλοι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδοτικής στήριξης για τη μεταφορά ιατρικού προσωπικού και ασθενών μεταξύ των κρατών μελών και του συντονισμού της ανάπτυξης ιατρικών ομάδων και εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης σε κράτη – μέλη μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

- Παροχή στοχοθετημένων και τοπικών μη φαρμακευτικών μέτρων, με έρευνες και αποδεικτικά στοιχεία, καθώς και έγκαιρη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την αποτελεσματικότητα των επανεισαχθέντων μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!