Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επιταχύνει τους εμβολιασμούς το Βέλγιο μετά την κριτική
[Euronews]: Επιταχύνει τους εμβολιασμούς το Βέλγιο μετά την κριτική

[Euronews]: Επιταχύνει τους εμβολιασμούς το Βέλγιο μετά την κριτική

Ο ρυθμός εμβολιασμού του Βελγίου επικρίνεται ευρέως επειδή είναι αργός. Μετά την αυξανόμενη πίεση, η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ειδική ομάδα της χώρας καταρτίζει ένα νέο σχέδιο εμβολιασμού για να την επιταχύνει.

Ύστερα από κάποιους πιλοτικούς εμβολιασμούς στο τέλος Δεκεμβρίου, χρειάστηκε να φτάσει η 5η Ιανουαρίου για να ξεκινήσει κανονικά ο εμβολιασμός. Οι λοιμωξιολόγοι τονίζουν ότι η ασφάλεια πρέπει να είναι η προτεραιότητα.

«Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Και φυσικά μπορεί να υπάρχουν κριτικές και ξέρω ότι οι άνθρωποι επικρίνουν το γεγονός ότι επιλέγουμε να εμβολιάσουμε τους ανθρώπους στα κέντρα μακροχρόνιας περίθαλψης και ότι δεν ξεκινήσαμε με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας αντί για τους ηλικιωμένους. Αλλά οι ηλικιωμένοι, είναι οι πιο ευάλωτοι», λέει η καθηγήτρια Κορίν Βαντερμούλεν, εμβολιολόγος από το πανεπιστήμιο του Λέβεν.

Μέχρι αυτήν την εβδομάδα, μόνο 700 από τις πάνω από 10 χιλιάδες δόσεις εμβολίου παραδόθηκαν στο Βέλγιο. Το μόνο εμβόλιο που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα στην ΕΕ είναι αυτό της Pfizer-BioNtech. Τα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό μειώνονται σταθερά στο Βέλγιο, αλλά οι άνθρωποι εδώ ενδιαφέρονται για γρήγορη διάθεση εμβολίων.

«Το γεγονός ότι πρέπει να περιμένουμε σχεδόν ένα χρόνο για να το κάνουμε είναι ίσως το γεγονός δε μας αφήνει να χαρούμε ακριβώς», λέει ο Αντέλ, κάτοικος Βρυξελλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!