Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επίσκεψη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
[Euronews]: Επίσκεψη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

[Euronews]: Επίσκεψη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών και άμεση διαβούλευση των στελεχών των ΟΤΑ με το περιφερειακό και τα δημοτικά συμβούλια με υποβολή προτάσεων από πλευράς τους αποφασίστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητοστάκης με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Περαιτέρω, ανακοινώθηκε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί εντός των ημερών και τα τρία νησιά, αρχής γενομένης από τη Σάμο.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης χαιρέτισαν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και των επιστροφών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης στο ότι οι σημερινές δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν με κλειστά κέντρα.

Κοινός τόπος μεταξύ των αυτοδιοικητικών και του πρωθυπουργού υπήρξε η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο, καθώς και όσους φιλοξενούνται στις δομές για πάνω από 14 μήνες.

Όσον αφορά στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, θα πρόκειται μεταξύ άλλων για οριζόντια οικονομικά μέτρα, αλλά και εξειδικευμένες για κάθε νησί πρωτοβουλίες, αναλόγως των αναγκών των κατοίκων.

Μιλώντας νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι υπεύθυνοι τόσο της βίαιης καταστολής και της κατάχρησης εξουσίας όσο και των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων θα εντοπιστούν και θα τεθούν προ των ευθυνών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!