Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό των Κανάριων Νήσων
[Euronews]: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό των Κανάριων Νήσων

[Euronews]: Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό των Κανάριων Νήσων

Τα Κανάρια Νησιά είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Λόγω του κορονοϊού έμεινε ωστόσο φέτος χωρίς… τουρίστες. Οι πρώτοι άρχισαν να καταφθάνουν τις τελευτταίες ημέρες με τις τοπικές αρχές να εγγυώνται για την (υγειονομική) ασφάλειά τους.

Μάσκες, θερμομετρήσεις, κοινωνική αποστασιοποίηση. Τα υγειονομικά μέτρα είναι αυστηρά σε ξενοδοχεία και δημόσιους χώρους και οι επισκέπτες το εκτιμουν αυτο.

Μόνο να μισά ωστόσο ξενοδοχεία των Καναρίων Νήσων θα ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι. Άλλωστε το θέρετρο άνοιξε τις πύλες του για τους ξένους τουρίστες πριν λίγες ημέρες, ενώ στα ξενοδοχεία αλλά και τα κατατήματα εστίασης δεν υπάρχει πάνω από 50% πληρότητα για λόγους τηρησης αποστάσεων.

Η Ισπανία θα χάσει περίπου 83 δισ. ευρώ αυτήν την χρονιά. Αναμένεται πτώση άνω του 70% στον τουριστικό τομέα. Οι κινδυνοι ωστόσο από το ξέσπαμα της πανδημίας του κορονϊού δεν ειναι τόσο υψηλοί, λέει ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

«Υπάρχει λιγότερος κίνδυνος κλιμάκωσης του αριθμού των κρουσμάτων επειδή υπάρχουν περισσότεροι έλεγχοι, οι άνθρωποι είναι πιο υπεύθυνοι, οι τουρίστες είναι πιο υπεύθυνοι. Αυτό το έτος θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική ισχυ. Μπορεί να ανακάμψει πολύ γρήγορα μακροπρόθεσμα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», λέει ο Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιείται μονο το 30% των πτήσεων από ό,τι συνήθως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!