Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επικοινωνία Σαρλ Μισέλ – Ερντογάν: Η Ε.Ε. είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με Ελλάδα και Κύπρο
[Euronews]: Επικοινωνία Σαρλ Μισέλ – Ερντογάν: Η Ε.Ε. είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με Ελλάδα και Κύπρο

[Euronews]: Επικοινωνία Σαρλ Μισέλ – Ερντογάν: Η Ε.Ε. είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με Ελλάδα και Κύπρο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Κυριακής ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κ. Μισέλ τόνισε στον πρόεδρο Ερντογάν πως είναι σημαντικό να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο σύγκρουσης και κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει δραστηριότητες που τροφοδοτεί τις εντάσεις.

Επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα και την Κύπρο και διευκρίνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θελει να έχει εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο να συμμετάσχει σε μια πολυμερή διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την εξεύρεση ειρηνική λύση και πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αναδειχθεί ως μοναδικός τρόπος επίλυσης των τρεχουσών διαφορών ο διάλογος.

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφέρει πως έχει συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όπου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και το σύνολο των σχέσεων με την Τουρκία.

Μήνυμα της Αυστρίας στην Άγκυρα

Σαφέστατο μήνυμα προς την Άγκυρα, ότι “η Αυστρία θα συνεχίσει να μιλά τελείως ξεκάθαρα, όταν η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τις αρχές του κράτους δικαίου ή εργαλειοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ως μέσο πίεσης”, στέλνει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!