Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Eπί ποδός η Ευρώπη για το δεύτερο κύμα πανδημίας
[Euronews]: Eπί ποδός η Ευρώπη για το δεύτερο κύμα πανδημίας

[Euronews]: Eπί ποδός η Ευρώπη για το δεύτερο κύμα πανδημίας

Καθώς οι περισσότερες χώρες αναμένεται να άρουν όλα τα περιοριστικά μέτρα έως τα τέλη Ιουνίου · τα νοσοκομεία προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι όταν έρθει το δεύτερο κύμα θα είναι έτοιμα και ότι δεν θα προκύψουν ξανά τα ίδια προβλήματα. Στην Ιταλια; οι γιατροί λένε ότι είναι έτοιμοι.

Ο Μαουρίτσιο Τσεκόνι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Humanitas στο Μιλάνο λέει: Είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που έρθουν κάποιοι από αυτούς τους ασθενείς. Οπότε αυτό που συνέβη στην αρχή, βρεθήκαμε προ εκπλήξεων, εργαστήκαμε με βάση δύο αρχές, να περιορίσουμε την μόλυνση στην κοινότητα και στο νοσοκομείο. Πράγματι δεν αντέχουμε την διασπορά του ιού στα νοσοκομεία. Επίσης πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε την διαθεσιμότητα στις μονάδες εντατικής παρακολούθησης αλλά και στον αριθμό των κλινών σε περίπτωση δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Τζόζεφ Κεσέκιογλου, καθηγητής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας λέει: Γνωρίζουμε τι πρέπει να περιμένουμε, αν και ελπίζουμε ότι δεν θα είναι τόσο σοβαρό όσο πριν. Έχουμε σχέδιο για τα κρατικά και τα τοπικά νοσοκομεία. Έχουμε επιπλέον κρεβάτια. Ξέρουμε το πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση δεύτερου κύματος. Υπάρχει εξοπλισμός και ιατρικές προμήθειες, αλλά το πιο σημαντικό γιατί μπορεί να τα έχετε όλα αυτά κρεβάτια, εξοπλισμό, τα πάντα – το πιο σημαντικό είναι ότι επαγγελματίες υγείας επειδή φροντίζουν τους ασθενείς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!