Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Σερβίας- Κοσόβου
[Euronews]: Επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Σερβίας- Κοσόβου

[Euronews]: Επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Σερβίας- Κοσόβου

Μετά από μια διακοπή 20 μηνών, το Κόσοβο και η Σερβία επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ένα σημαντικό βήμα μπροστά, λέει ο Ντάστιντ Παλάσκα, δικηγόρος, πολιτικός εμπειρογνώμονας και πρώην σύμβουλος της προεδρίας του Κοσόβου, τονίζοντας ότι μόνο ένα ζήτημα απασχολεί πραγματικά την Πρίστινα: «Υπάρχει μόνο ένα ανοιχτό ζήτημα. Το μόνο ανοιχτό ζήτημα για το Κόσοβο είναι η αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία».

Η Σερβία εξακολουθεί να μην αναγνωρίζει την ανεξαρτησία της πρώην επαρχίας της.

Ο διάλογος μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου ξαναξεκίνησε πρόσφατα με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Τώρα η ΕΕ αναλαμβάνει και πάλι τον ηγετικό της ρόλο στον διάλογο.

Από την Πρίστινα, ο ανταποκριτής του Euronews, Γιόργκεν Σάμσο, μεταδίδει: «Η συνάντηση στις Βρυξέλλες και η επανέναρξη του διαλόγου με τη μεσολάβηση της ΕΕ είναι σημαντικά ζητήματα για τους πολίτες εδώ. Αλλά το Κόσοβο επλήγη πρόσφατα από μια αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Και να μην ξεχνάμε την πολιτική αναταραχή και την πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης».

Η Τέουτα Κελμεντί, κάτοικος του Κοσόβου, τονίζει: «Περιμένω ότι ο διάλογος θα προχωρήσει καλύτερα από ό, τι μέχρι τώρα. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν για τους πολίτες του Κοσόβου, γιατί αντιμετωπίζουμε μια πολύ χειρότερη κατάσταση αυτή τη στιγμή λόγω κορονοϊού».

Ενώ ο Εσάτ Σελίμι, συνταξιούχος που ζει κι αυτός στο Κόσοβο, σημειώνει: «Ο μόνος τρόπος για αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση είναι στην εξουσία, είναι να την αλλάξουμε μια για πάντα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!