Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Επανεκκίνηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι
[Euronews]: Επανεκκίνηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι

[Euronews]: Επανεκκίνηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με «Μαντάμα Μπατερφλάι» του Πουτσίνι

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επέστρεψε στη δράση μετά από επτά μήνες αδράνειας, λόγω του κορονοϊού. Με μια ευφάνταστη διασκευή της άριας «του καταλόγου» από τον «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ, ενημερώνει το κοινό για τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει. Αντί για τη λίστα των κατακτήσεων του Ντον Τζοβάνι, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός μας παρουσιάζει τον κατάλογο των μέτρων που ισχύουν στους χώρους της.

Τη διασκευή του λιμπρέτου υπογράφει ο Δημήτρης Δημόπουλος, ενώ στο πιάνο συνοδεύει η Σοφία Ταμβακοπούλου. Τη σκηνοθεσία του βίντεο υπογράφουν οι Αλέξανδρος Ευκλείδης και Μιχάλης Ασθενίδης, πάνω σε μια ιδέα του Βασίλη Λούρα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης επισημαίνει: «Είναι πολύ κρίμα τα θέατρα να μην λειτουργούν έτσι όπως έπρεπε να λειτουργούν. Ξεκινήσαμε διστακτικά. Μέσα σε λίγες μέρες το κοινό ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αισθάνθηκε ότι όλα τα μέτρα που παίρνουμε, είναι απολύτως ασφαλή. Το θέατρο πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Αισθανόμαστε ότι το κοινό μας έχει αγκαλιάσει πάλι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, χωρίς να φοβάται, γιατί δεν πρέπει να φοβάται. Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Αυτό που περνάμε είναι πολύ δύσκολο και πολύ επικίνδυνο. Αν τηρούνται όμως με ευλάβεια τα μέτρα, δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτε. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι το θέατρο είναι πραγματικά ασφαλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!