Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων ζητούν τα πέντε μεγάλα θέατρα της Κύπρου
[Euronews]: Επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων ζητούν τα πέντε μεγάλα θέατρα της Κύπρου

[Euronews]: Επαναλειτουργία των κλειστών θεάτρων ζητούν τα πέντε μεγάλα θέατρα της Κύπρου

Με επιστολή τους προς τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τα μεγάλα κλειστά θέατρα της Κύπρου (Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου) ενώνουν δυνάμεις και αιτούνται την επανεκκίνηση των κλειστών θεάτρων.

Στην επιστολή τους, μεταφέρουν τις ευχαριστίες τους προς την κυβέρνηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού που κέρδισαν μέχρι σήμερα, και ζητούν την επανεξέταση του χρονοδιαγράμματος επανεκκίνησης της λειτουργίας των κλειστών θεάτρων σωστά, πάντα βαθμιαία και ελεγχόμενα, με σύνεση και υπευθυνότητα.

Τα πέντε μεγάλα θέατρα καταθέτουν ενδεικτικό πρωτόκολλο για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών θεάτρων και παραθέτουν στοιχεία (Πηγή: Screen Daily) που δείχνουν ότι 19 Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη θέσει σε λειτουργία τα κλειστά θέατρα και τους κινηματογράφους τους. 13 μάλιστα από αυτές τις χώρες είναι σε δυσμενέστερη επιδημιολογικά θέση σε σχέση με την Κύπρο (Πηγή: Worldometers.info). Επισημαίνουν επίσης ότι:

1. Ο έλεγχος του κοινού κατά την προσέλευση, την παραμονή και την αποχώρηση από το θέατρο είναι πάγια τακτική των θεάτρων για χρόνια τώρα. Τα μεγάλα θέατρα απασχολούν 6-8 άτομα στην ταξιθεσία, στο θυρωρείο και τη διαχείριση χώρων κοινού, ως θέμα ρουτίνας. Αυτά τα άτομα έχουν την ευθύνη για την προσέλευση και αποχώρηση συγκεκριμένου αριθμού θεατών αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία τους κατά τη διάρκεια της παραμονής του θέατρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!