Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Τα έντομα στο πιάτο μας
[Euronews]: Τα έντομα στο πιάτο μας

[Euronews]: Τα έντομα στο πιάτο μας

Οι περισσότεροι θα έβλεπαν έντομα και θα έτρεχαν μακριά. Φανταστείτε όμως ότι κάποιοι μπορεί να θέλουν να τα φάνε.

Αυτό μπορεί να γίνει πραγματικότητα πιο σύντομα από ότι φανταζόμαστε, αφού η υπηρεσία ασφάλειας τροφίμων αποφάσισε τον Ιανουάριο ότι η κατανάλωση του κίτρινου αλευροσκώληκα δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Τα κίτρινα σκουλήκια μπορεί να βρεθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ μέσα στους επόμενους μήνες.

Πως όμως οι Ευρωπαίοι θα αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες;

00.29 SOT – Lies Hackelbracht, Owner of Tor

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε πολύ καλό και όμορφο φαγητό που θα έχει ωραία γεύση. Πιστεύω ότι για τους πολίτες είναι πολύ σημαντικό όταν τρώνε ένα μπέργκερ με αλευροσκώληκα να είναι ένα καλό μπέργκερ» δήλωσε η ιδιοκτήτρια της εταιρείας TOR Royal.

Υπάρχουν βέβαια και τα περιβαλλοντικά οφέλη με την αντικατάσταση των παραδοσιακών βρώσιμων ζώων με έντομα, αφήνοντας έτσι ένα θετικό οικολογικό αποτύπωμα.

«Όταν είμαστε 9 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν θα είναι δυνατό να μπορούν όλοι να καταναλώνουν κρέας, για αυτό και θα πρέπει να βρούμε εναλλακτικές πλούσιες σε πρωτεΐνη και αυτά μπορεί να είναι φυτά, αλλά μπορεί να είναι και έντομα».

Όμως οι αλευροσκώληκες δεν είναι τα μόνα έντομα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Σε αυτήν την φάρμα εντόμων στο Βέλγιο εκτρέφονται και πολλά άλλα είδη εντόμων από γρύλους και ακρίδες μέχρι και αλευροσκώληκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!