Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Έντι Ράμα: «Ο Τ. Ερντογάν δεν έχει ανθελληνικά αισθήματα»
[Euronews]: Έντι Ράμα: «Ο Τ. Ερντογάν δεν έχει ανθελληνικά αισθήματα»

[Euronews]: Έντι Ράμα: «Ο Τ. Ερντογάν δεν έχει ανθελληνικά αισθήματα»

Μία νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών είναι απαραίτητη. Αυτό διαμήνυσε από την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Απαντώντας σε ερώτηση του euronews για την απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια , ο Έντι Ράμα δήλωσε:

_«Είναι δικαίωμα της Ελλάδας και βασίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, που ξεκάθαρα αναφέρει ότι κάθε χώρα μπορεί να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της, όπου είναι αυτό εφικτό. Προφανώς με την Αλβανία, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και για αυτό χρειαζόμαστε τη συμφωνία (για την ΑΟΖ). Είναι απολύτως νόμιμο για την ελληνική πλευρά να το πει αυτό.» _

Ο Έντι Ράμα επανέλαβε την πρότασή του η νέα συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας να προκύψει είτε με τη μεσολάβηση τρίτων χωρών είτε με παραπομπή στη Χάγη.

«Είναι μία παλαιότερη ιδέα και είναι μία επιλογή που πάντα πίστευα ότι είναι η καλύτερη για να αποφύγουμε τις παγίδες των εσωτερικών πολιτικών και του ψευτοπατριωτισμού, που το μόνο που κάνουν είναι να μας χωρίζουν και να προκαλούν παρεξηγήσεις μεταξύ των λαών μας. Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό. Νοιώθω άνετα με τους Έλληνες φίλους μας, γιατί βλέπω ότι υπάρχει μεγάλη θέληση και πραγματική επιθυμία να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε τις σχέσεις Ελλάδας- Αλβανίας ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς δύο χώρες που είναι τόσο στενά συνδεδεμένες μεταξύ τους μπορούν να ανέλθουν σε ένα επίπεδο εξαιρετικής σχέσης μεταξύ των λαών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!