Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ένταση στις σχέσεις Σερβίας-Κοσόβου
[Euronews]: Ένταση στις σχέσεις Σερβίας-Κοσόβου

[Euronews]: Ένταση στις σχέσεις Σερβίας-Κοσόβου

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Αυτή τη φορά τροφοδοτείται από την απόφαση του Κοσόβου να μιμηθεί την πολιτική της Σερβίας και να αφαιρεί πινακίδες από αυτοκίνητα που εισέρχονται στη χώρα από τη Σερβία, όπως κάνει η Σερβία με τις πινακίδες του Κοσόβου.

Προς ένδειξη διαμαρτυρίας οι Σέρβοι του Κοσόβου απέκλεισαν τα προσωρινά σύνορα με φορτηγά. Την ίδια ώρα κυβερνητικά κτίρια στην Πρίστινα έγιναν στόχος δύο επιθέσεων .

«Η πυρκαγιά στο κέντρο ταξινόμησης οχημάτων στο Zubin Potok χθες το βράδυ μετά τα μεσάνυχτα δεν ήταν τυχαία φωτιά, αλλά σκόπιμη φωτιά, και στο κέντρο ταξινόμησης οχημάτων στο Zvecan, δύο χειροβομβίδες πέταξαν από το παράθυρο, οι οποίες ευτυχώς δεν εξερράγησαν. Οι έρευνες θα ρίξουν φως και στις δύο περιπτώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι.

Η Σερβία έχει θέσει τα στρατεύματά της σε στρατιωτικές περιοχές σε περιοχές κοντά στο Κόσοβο σε υψηλότερη επιφυλακή. Η κρατική τηλεόραση ανέφερε το Σάββατο ότι στρατιωτικά αεροσκάφη της Σερβίας πέταξαν στην παραμεθόρια περιοχή δύο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας ζητωκραυγές από τους Σέρβους που διαμαρτύρονταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!