Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εννέα ταινίες με υποστήριξη της ΕΕ στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
[Euronews]: Εννέα ταινίες με υποστήριξη της ΕΕ στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

[Euronews]: Εννέα ταινίες με υποστήριξη της ΕΕ στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Tο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ξεκινά σήμερα και 9 ταινίες θα υποστηριχθούν από το πρόγραμμα MEDIA, της ΕΕ για την υποστήριξη των ευρωπαϊκών κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών. Τέσσερις από αυτές τις ταινίες επιλέχθηκαν για να διαγωνιστούν για το Χρυσό Λιοντάρι: Amants (Εραστές) από τη Nicole Garcia (Γαλλία), το “Never Gonna Snow Again” από τους Małgorzata Szumowska (Πολωνία και Γερμανία), Quo Vadis, Aida, των Jasmila Zbanic (συμπαραγωγή εννέα χωρών) και Notturno από τον Gianfranco Rosi (Ιταλία).

Ο διαγωνισμός Orizzonti, ο οποίος είναι αφιερωμένος στις τελευταίες τάσεις του διεθνούς κινηματογράφου, θα παρουσιάσει τρεις τίτλους που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα MEDIA και δύο άλλους στην ενότητα VR Expanded της Βενετίας. Επιπλέον, τρεις ταινίες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στο Giornate degli Autori και στη Διεθνή Εβδομάδα Κριτικών Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στο περιθώριο του φεστιβάλ, η Κομισιόν θα διοργανώσει ένα Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ψηφιακών Κινηματογράφων την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα δώσει την εναρκτήρια ομιλία ο Επίτροπος Breton. Η εκδήλωση θα είναι μια ευκαιρία να εξεταστούν τα μέσα για την προώθηση της ανάκαμψης και να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού τομέα, ο οποίος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορωνοϊού.

Επιπλέον, η Κομισιόν δημοσίευσε σήμερα μια έκθεση για την παρακολούθηση της προόδου και την παρουσίαση των κύριων επιτευγμάτων του Creative Europe, του προγράμματος πλαισίου της ΕΕ για τη στήριξη των πολιτιστικών και οπτικοακουστικών τομέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!