Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Euronews]: Ένιο Μορικόνε: Μία μουσική ιδιοφυία
[Euronews]: Ένιο Μορικόνε: Μία μουσική ιδιοφυία

[Euronews]: Ένιο Μορικόνε: Μία μουσική ιδιοφυία

2 Όσκαρ, τρία Γκράμι, 4 Χρυσές σφαίρες, έξι Μπάφτα, 10 David di Donatello (κινηματογραφικά βραβεία Ιταλίας), 11 Nastri D’ Argento (βραβεία δημοσιογράφων κινηματογράφου), δύο Ευρωπαΐκά βραβεία κι ένας Χρυσός Λέων.

Το παλμαρέ του Ένιο Μορικόνε είναι τεράστιο.

«Νομίζω ότι το Όσκαρ συνολικής προσφοράς το 2007, ή το βραβείο Νταβίντ ντι Ντονατέλο συνολικής προσφοράς είναι εκείνα που αποκαθιστούν τα πράγματα διότι το να παίρνεις ένα βραβείο για μία μόνο ταινία είναι πολύ περιορισμένο», έλεγε τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Ένιο Μορικόνε.

Χωρίς να το έχει κάνει ποτέ αυτοσκοπό κι έχοντας αναγνωριστεί διεθνώς ως εμβληματικός μουσικός, συνθέτης και μαέστρος δεν είχε λάβει ποτέ ένα χρυσό αγαλματίδιο για μία του δουλειά παρά μόνον για το συνολικό του έργο.

Χρειάστηκε η πλέον πρόσφατη η μουσική επένδυση στην ταινία του Κουεντίν Ταραντίνο «Οι μισητοί οκτώ» (2015), για να του δώσει το πρώτο Όσκαρ το 2016 ύστερα από έξι υποψηφιότητες.

Ο κόσμος της τέχνης αποχαιρετά μία ιδιοφυία της μουσικής, έναν χαρισματικό άνθρωπο.

«Η μουσική του είναι πάντα αναγνωρίσιμη διότι έχει ένα εξελισσόμενο στυλ κι αλλάζει σε κάθε κομμάτι. Θα έλεγα ότι είναι ο Γιόχαν Σεμπάτσιαν Μπαχ των μουσικών στις ταινίες. Υπήρξε δε τόσο τολμηρός στην ανάμειξη των ορχηστρικών οργάνων με ηλεκτρικές κιθάρες, σφυρίχτρες και κάποια περίεργα παραδοσιακά όργανα. Ο Μορικόνε υπήρξε μια ατελείωτη δύναμη μουσικού πειραματισμού», επισημαίνει ο Αλεσάντρο Αβατανέο, σκηνοθέτης κινηματογράφου και καθηγητής στο Holden School στο Τορίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!