Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ένας κώδικας για την προστασία των τουριστών
[Euronews]: Ένας κώδικας για την προστασία των τουριστών

[Euronews]: Ένας κώδικας για την προστασία των τουριστών

Η πανδημική κρίση μπορεί να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε- και αυτή τη φορά με θετικό τρόπο.

Προκειμένου να μην επαναληφθούν οι σκηνές χάους και απελπισίας που υπέστησαν πολλοί ταξιδιώτες όταν ξέσπασε η πανδημία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ετοιμάζει έναν Διεθνή Κώδικα για την Προστασία των Τουριστών. Θα παρέχει ένα «δίχτυ ασφαλείας» για τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο.

Όπως μας εξήγησε η Αλίθια Γκόμεθ, νομική σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού:

«Καταρχάς, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι μία πανδημία, ένας σεισμός, ένα τσουνάμι ή μία σύγκρουση, οι τουρίστες θα έχουν εξασφαλισμένη μία ελάχιστη βοήθεια, αν βρεθούν εγκλωβισμένοι στην χώρα που επισκέπτονται. Επίσης θα έχουν ιατρική φροντίδα αν χρειαστεί, επαναπατρισμό, διευκόλυνση για τη βίζα. Όλες τις ελάχιστες εγγυήσεις, για να νοιώθουν ασφαλείς και να επιστρέψουν με ασφάλεια στην πατρίδα τους.»

Πάνω από 100 χώρες συνεργάζονται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, ενώ και ο ιδιωτικός τομέας μετέχει στις συζητήσεις. Αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και οργανισμοί συμφωνούν με την ιδέα να υιοθετηθεί ένα ελάχιστο πακέτο κανόνων για ασφαλή και ξένοιαστα ταξίδια.

Στόχος είναι να αναπτυχθούν ελάχιστοι διεθνείς κανόνες για τους τουρίστες σε έκτακτες καταστάσεις και σε αυτή την προσπάθεια, αξιοποιείται η εμπειρία που αποκτήθηκε από τον Covid-19. Με βάση το σχέδιο θα δημιουργηθεί ένας διεθνής κώδικασ για τη μετά την πανδημία εποχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!