Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ένα καραβάνι για δίκαιους κατώτατους μισθούς στη Ρουμανία και την ΕΕ
[Euronews]: Ένα καραβάνι για δίκαιους κατώτατους μισθούς στη Ρουμανία και την ΕΕ

[Euronews]: Ένα καραβάνι για δίκαιους κατώτατους μισθούς στη Ρουμανία και την ΕΕ

Από το Βουκουρέστι στις Βρυξέλλες, 2000 χιλιόμετρα για να διεκδικήσουν δίκαιους κατώτατους μισθούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μια ομάδα 13 Ρουμάνων εργαζομένων συμμετείχε σε ένα καραβάνι για να διεκδικήσει καλύτερα κοινωνικά δικαιώματα και συνθήκες εργασίας.

Η Ρουμανία έχει έναν από τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ με μόλις 460 ευρώ το μήνα. Η χώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, με πολλούς πολίτες να εγκαταλείπουν τη Ρουμανία για άλλες χώρες της ΕΕ.

«Η πρωτοβουλία της Επιτροπής υποστηρίχθηκε από τους περισσότερους εργαζομένους, διότι είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουν από τη φτώχεια που επικρατεί παντού στη Ρουμανία. Τώρα έχουμε περισσότερους από 4,4 εκατομμύρια πολίτες που έχουν φύγει για την Ευρώπη και αν τα πράγματα δεν αλλάξουν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μπορεί να φτάσουμε τα επτά ή οκτώ εκατομμύρια Ρουμάνους πολίτες που θα φύγουν επειδή δεν μπορούν να βρουν δουλειά και ταυτόχρονα η δουλειά που βρίσκουν στη Ρουμανία είναι απαράδεκτη και σε πολύ χαμηλό επίπεδο», ΕΊΠΕ Ο Μπογκντάν Ιουλιου Χοσού, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων ALFA Cartel της Ρουμανίας.

Τον Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόταση οδηγίας για επαρκείς κατώτατους μισθούς σε όλη την Ευρώπη. Ο στόχος είναι να μπορούν όλοι οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι να έχουν μισθούς που να καθορίζονται σε επαρκές επίπεδο και να κερδίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!