Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ένα ακόμη δύσκολο σχολικό έτος ξεκινά στην Ευρώπη
[Euronews]: Ένα ακόμη δύσκολο σχολικό έτος ξεκινά στην Ευρώπη

[Euronews]: Ένα ακόμη δύσκολο σχολικό έτος ξεκινά στην Ευρώπη

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά και μαζί του η νέα σχολική χρονιά.

Με πάνω από το 70% των ενηλίκων πολιτών της ΕΕ να έχουν εμβολιαστεί και με δύο εμβόλια διαθέσιμα για παιδιά άνω των 12 ετών, η κατάσταση είναι διαφορετική από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, ο αντίκτυπος της μετάλλαξης δέλτα και η πιθανότητα νέων περιορισμών προκαλεί ανησυχίες στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

«Είμαστε συγκεκριμένοι σχετικά με το πώς εφαρμόζονται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στο σχολείο. Είναι σημαντικό αυτό να κοινοποιείται με σαφήνεια και αυτό είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, όταν οι αποφάσεις λαμβάνονται πολύ αργά. Μερικές φορές η απόφαση λαμβάνεται την Παρασκευή ή την Κυριακή το βράδυ για να τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα», λέει η Σούζαν Φλόκεν, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση (ETUCE)

Παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια ήταν ευρέως διαθέσιμα, δεν πήραν όλοι οι εκπαιδευτικοί τη δόση τους. Αλλά το συνδικάτο πιστεύει ότι τα εμβόλια δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά.

«Ο εμβολιασμός θα πρέπει να είναι πάντα εθελοντικός. Δεν θα πρέπει να επιβάλλουμε τους εμβολιασμούς. Είναι σημαντικό να υπάρχει η προσφορά για εμβόλια και αυτό ήταν ένα από τα κύρια ζητήματα στην αρχή. Δεν υπήρχε καθόλου προστασία για τους εκπαιδευτικούς εκείνη την περίοδο, οπότε τότε είπαμε πολύ έντονα ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ενταχθούν σε αυτή την ομάδα προτεραιότητας, λόγω επαγγέλματος», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!