Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοΪού: Επιστήμονες λένε ότι «είναι μακρύς ο δρόμος»
[Euronews]: Εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοΪού: Επιστήμονες λένε ότι «είναι μακρύς ο δρόμος»

[Euronews]: Εμβόλιο Pfizer κατά του κορωνοΪού: Επιστήμονες λένε ότι «είναι μακρύς ο δρόμος»

Ελπίδες για φως στο τούνελ της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού γέννησε η ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer ότι το εμβόλιο για τον COVID-19 είναι κατά 90% αποτελεσματικό.

Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για «μια σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα».

Έπειτα από 43.500 δοκιμές του εμβολίου σε έξι χώρες δεν έχουν προκύψει ζητήματα για την ασφάλειά του που να προκαλούν ανησυχία, όπως υποστηρίζει η ερευνητική ομάδα.

Για μεγάλη μερίδα επιστημόνων πρόκειται για αποφασιστική στιγμή που αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού, ορισμένοι άλλοι όμως είναι περισσότερο επιφυλακτικοί.

«Είναι οπωσδήποτε τεράστιο βήμα στην κατεύθυνση να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα όπως κι αν θα μοιάζει στο μέλλον», σχολιάζει ο δρ Άντριου Πρέστον, ερευνητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ. Αλλά προσθέτει, «είμαστε ακόμη μακριά από το να πούμε ότι πετάμε τις μάσκες. Όχι, ακόμα».

Η Pfizer και η γερμναική BioNTech υποστηρίζουν ότι ως την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα διαθέτουν ικανό αριθμό επαρκών δεδομένων για να παρουσιάσουν το εμβόλιο στην επιτροπή κρίσης.

«Σημαίνει αυτό πως ο Covid θεραπεύτηκε επειδή ακούμε ένα ποσοστό της τάξης του 90%; Όχι», απαντά ο Πολ Ντυπρέξ, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Εμβολίων του Πανεπιστημίου του Πίτσμπεργκ. «Σημαίνει πως θα έχουμε ανοσία για χρόνια και χρόνια, όπως με το εμβόλιο της ιλαράς που γνωρίζουμε ότι δίνει ανοσία εφ’όρου ζωής; Όχι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!