Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εμβόλιο Astrazeneca: Αλλάζουν στάση στην Ευρώπη
[Euronews]: Εμβόλιο Astrazeneca: Αλλάζουν στάση στην Ευρώπη

[Euronews]: Εμβόλιο Astrazeneca: Αλλάζουν στάση στην Ευρώπη

Η Ιταλία σταμάτησε την εξαγωγή εμβολίων AstraZeneca στην Αυστραλία. Μια αποστολή 250.000 δόσεων του εμβολίου που προοριζόταν για την Αυστραλία απαγορεύτηκε να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έγινε χρήση του συστήματος ελέγχου των εξαγωγών το οποίο θεσπίστηκε από το μπλοκ πριν από ένα μήνα.

Η γερμανική επιτροπή εμβολίων ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών. Η χώρα το είχε εγκρίνει προηγουμένως μόνο για άτομα κάτω των 65 ετών, αναφέροντας ανεπαρκή δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις της στους ηλικιωμένους.

Αφού είδαν πολλά υποσχόμενα δεδομένα τον Φεβρουάριο που έδειξαν ότι μια δόση του συγκεκριμένου εμβολίου μείωσε σημαντικά τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην Αγγλία και τη Σκωτία, οι χώρες της Ε.Ε. κάνουν στροφή 180 μοιρών. Το Βέλγιο είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα.

Εν τω μεταξύ, μετά από έξι εβδομάδες μειωμένων αριθμών κρουσμάτων COVID-19, ξεκίνησαν πάλι να αυξάνονται στην Ευρώπη σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Αυτό σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που λέει ότι αυξήθηκαν κατά 9%.

«Η συνεχιζόμενη πίεση στα νοσοκομεία μας και στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζονται με πράξεις ιατρικής αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαίων γειτόνων. Παρ ‘όλα αυτά, πάνω από ένα χρόνο στην πανδημία τα συστήματα υγείας μας δεν πρέπει να βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!