Κυριακή, 16 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εμβολιαστικά ταξίδια από τη Γερμανία στη Ρωσία
[Euronews]: Εμβολιαστικά ταξίδια από τη Γερμανία στη Ρωσία

[Euronews]: Εμβολιαστικά ταξίδια από τη Γερμανία στη Ρωσία

Δεκάδες Γερμανοί επισκέπτονται τη Μόσχα προκειμένου να εμβολιαστούν με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και την ίδια ώρα να απολαύσουν και τα αξιοθέατα της πόλης.

Τα εμβολιαστικά ταξίδια οργανώνονται από τουριστικά πρακτορεία της Γερμανίας και οι συμμετέχοντες μένουν τρία βράδια σε ξενοδοχείο της ρωσικής πρωτεύουσας, παρακάμπτοντας έτσι την έλλειψη εμβολίων που υπάρχει στην Ευρώπη.

«Πολλοί Γερμανοί θέλουν να πάνε στη Μόσχα για να εμβολιαστούν και να συνδυάσουν το ταξίδι τους με διακοπές ή ένα πολιτιστικό πρόγραμμα, οπότε λειτουργεί» λέει ο Χανς Μπλανκ, τουριστικός πράκτορας.

Οι περισσότεροι Γερμανοί πάντως πάνε στη Ρωσία ώστε να καταφέρουν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού πολύ πιο γρήγορα από ό,τι εάν περίμεναν τη σειρά τους στη χώρα τους.

«Στη Γερμανία είδα ότι το να εμβολιαστών θα έπαιρνε περίπου πέντε με δέκα μήνες, συνεπώς πολύ πιο αργά από ό,τι ήθελα. Οπότε έψαξα άλλες δυνατότητες. Πρώτα σκέφτηκα τη Σερβία, η οποία όμως δεν ισχύει πλέον. Η Ρωσία ήταν η δεύτερη επιλογή και μέχρι τώρα λειτουργεί» λέει ένας Γερμανός τουρίστας.

Την ίδια στιγμή πάντως παρουσιάζονται ελλείψεις εμβολίων σε κάποιες απομακρυσμένες περιοχές της Ρωσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!