Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελβετία:Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Ε.Ε.
[Euronews]: Ελβετία:Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Ε.Ε.

[Euronews]: Ελβετία:Θετικό κρίνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Ε.Ε.

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν χαιρετίζουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία για τη συνέχιση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ανθρωπων μεταξύ Ελβετίας και Ε.Ε. Η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά έχει υπογράψει μια σειρά συμφωνιών με τις Βρυξέλλες που της επιτρέπουν να έχει πρόσβαση στην ελεύθερη ζώνη εμπορίου της Ευρώπης.

«Η ψηφοφορία υποστηρίζει έναν από τους βασικούς πυλώνες της σχέσης μας: την αμοιβαία ελευθερία να κυκλοφορούν, να ζουν και να εργάζονται στην Ελβετία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χαιρετίζω αυτό το αποτέλεσμα. Το βλέπω ως θετικό μήνυμα στη συνέχιση της εδραίωσης και της εμβάθυνσης των σχέσεών μας»,τονίζει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το 62% ψήφισε ότι ήθελε να διατηρήσει την ελεύθερη κυκλοφορία, ενώ το 38% ήταν αντίθετο.Η πρόταση είχε κατατεθεί από το συντηρητικό δεξιό Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (SVP), έχοντας απεναντί του την κυβέρνηση. Οι υποστηρικτές του σχεδίου κατά της ελεύθερης κυκλοφορίας υποστήριξαν ότι θα επέτρεπε στην Ελβετία να ελέγξει τα σύνορά της και να επιλέξει μόνο τους μετανάστες που αυτή θέλει.

Όπως λέει ο Μάρκο Kιέζα πρόεδρος του Ελβετικού Λαϊκού Κόμματος :« Υποστηρίζουμε τις αξίες μας. Η μετανάστευση θα είναι πάντα ένα ζήτημα στην Ελβετία. Δεν θέλουμε να έχουμε «δέκα εκατομμύρια κατοίκους στην Ελβετία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!