Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελπίδα για τη Λιβύη: Νέα μεταβατική αρχή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές
[Euronews]: Ελπίδα για τη Λιβύη: Νέα μεταβατική αρχή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

[Euronews]: Ελπίδα για τη Λιβύη: Νέα μεταβατική αρχή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές

Βήμα προς τη λήξη της διαμάχης έκαναν οι δύο πλευρές στη Λιβύη.

Οι συμμετέχοντες στον ενδολυβικό διάλογο, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξέλεξαν τον επιχειρηματία Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά νέο μεταβατικό πρωθυπουργό της Λιβύης που θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 24 Δεκεμβρίου.

Η αποστολή των νέων, μεταβατικών αρχών της Λιβύης θα είναι «να επανενώσουν τους κρατικούς θεσμούς και να εγγυηθούν την ασφάλεια» μέχρι τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Οι 74 συμμετέχοντες είχαν συγκεντρωθεί από τις αρχές της εβδομάδας στη Γενεύη, σε τοποθεσία που κρατήθηκε απόρρητη από τον ΟΗΕ, για να εκλέξουν τις μεταβατικές αρχές. Ο πρώτος γύρος διεξήχθη την Τρίτη, όμως κανείς από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε ποσοστό άνω του 70% ώστε να εκλεγεί. Ο δεύτερος γύρος διεξήχθη την Παρασκευή.

Ο ΟΗΕ χαιρέτισε την συμφωνία. Η τήρησή της πάντως θα είναι δύσκολη λόγω της έντασης που επικρατεί μεταξύ των δυνάμεων εσωτερικών και εξωτερικών που έχουν συμφέροντα στη χώρα.

«Ελπίζω τώρα να αποδώσουμε αποτελέσματα, αυτά που θα είναι τα συγκεκριμένα στοιχεία της ικανότητάς μας να επιτύχουμε. Να διορθώσουμε την κατάσταση της Λιβύης, να απαλλαγούμε από τα τουρκικά στρατεύματα από τη Λιβύη, να απαλλαγούμε από χιλιάδες τζιχαντιστές που εξάγονται από τη Συρία στη Λιβύη από την ίδια την Τουρκία», τόνισε ο πρόεδρος Μακρόν.

«Ενώ ο Μακρόν είπε ότι η Τουρκία πρέπει να αποσύρει από τα στρατεύματά της από εκεί (από τη Λιβύη), δεν έχει ακόμη μάθει αυτή τη δουλειά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!