Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Σε θέση «μάχης» οι ερασιτέχνες ψαράδες
[Euronews]: Ελλάδα: Σε θέση «μάχης» οι ερασιτέχνες ψαράδες

[Euronews]: Ελλάδα: Σε θέση «μάχης» οι ερασιτέχνες ψαράδες

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καράγιωργας

Κάμερα: Γιάννης Δόλας

Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την ερασιτεχνική και αθλητική αλιεία που έθεσε προς διαβούλευση το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι ερασιτέχνες ψαράδες, δηλαδή όλοι όσοι βλέπουν την αλιεία ως χόμπι, αντιμετωπίζουν την πιθανότητα εισαγωγής νέων απαγορεύσεων.

Μεταξύ άλλων προτείνεται η απαγόρευση του ζωντανού δολώματος, η απαγόρευση του ψαροντούφεκου κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, ενώ περιορίζεται η ποσότητα επιτρεπόμενων αλιευμάτων.

Ο πρόεδρος των Ερασιτεχνών Αλιέων, Διονύσης Μπάστας, μιλάει στο euronews@euronews

Η Πανελλήνια Ένωση Ερασιτεχνών Αλιέων έχει ήδη λάβει θέση μάχης. Ο πρόεδρός της, Διονύσης Μπάστας, τονίζει πως τίθεται θέμα παραβίασης και του ευρωπαϊκού δικαίου.

«Το συγκεκριμένο σχέδιο προεδρικού διατάγματος ουσιαστικά παραβιάζει δεκάδες άρθρα ευρωπαϊκών κανονισμών και οδηγιών. Τα περισσότερα τεχνικά μέτρα, οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί τα λαμβάνουν όταν υπάρχει πρόβλημα βιοποικιλότητας και ιχθυοαποθεμάτων και φυσικά λαμβάνονται πρωτίστως στην επαγγελματική αλιεία. Πράγμα το οποίο εδώ, δεν συμβαίνει. Έχουμε ήδη καταθέσει με αριθμό πρωτοκόλλου, τις αντιρρήσεις και της αντιπροτάσεις μας, οι οποίες ευχόμαστε να γίνουν δεκτές όλες. Το σωματείο έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, ένδικο ή μη, ενώπιον ελληνικών και ευρωπαϊκών θεσμών και δικαστηρίων» είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Μπάστας στην κάμερα του euronews.

Για τους ερασιτέχνες ψαράδες, η απαγόρευση χρήσης ζωντανού δολώματος, από μπιγκατίνι και σκουλήκι μέχρι καλαμάρι και σουπιά, μοιάζει αδιανόητη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!