Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς
[Euronews]: Ελλάδα: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

[Euronews]: Ελλάδα: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

Ψηφίστηκε επί της αρχής, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας υποχρεούται να προβεί σε στείρωση εντός έξι μηνών από την απόκτησή του εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες γέννες. Ωστόσο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από φιλόζωους προστέθηκε η δυνατότητα παράκαμψης αυτής της υποχρέωσης εφόσον έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού (DNA) του ζώου στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων που προβλέπεται να συσταθεί στην Ακαδημία Αθηνών.

“Ναι” στο νομοσχέδιο είπαν οι βουλευτές της ΝΔ, “όχι” του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ επιφυλάχθηκαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Η πρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, Ιωάννα Γαλανού χαιρέτισε τις αλλαγές που έγιναν στην τελευταία μορφή του νομοσχέδιου, εξέφρασε ωστόσο την αντίθεσή της στην δυνατότητα που δίδεται και στον Σύλλογο Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος να χορηγούν άδεια αναπαραγωγής ζώων συντροφιάς. “Με ποιο σκεπτικό ορίζει το νομοσχέδιο να αδειοδοτεί τους ερασιτέχνες εκτροφείς, εκτός από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος, ένα σωματείο που δεν είναι υπό τη διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία και που δεν διαθέτει κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό για να βεβαιώσει αυτά που απαιτούνται;” αναρωτήθηκε η κα Γαλανού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!