Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των 800 ευρώ για τους ελ. επαγγελματίες
[Euronews]: Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των 800 ευρώ για τους ελ. επαγγελματίες

[Euronews]: Ελλάδα: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των 800 ευρώ για τους ελ. επαγγελματίες

Ελπίδες για χαμηλότερες τιμές σε κρίσιμο προστατευτικό εξοπλισμό, όπως γάντια, μάσκες και τεστ γεννά η απόφαση να μην επιβάλλονται δασμοί και ΦΠΑ στα αγαθά αυτά που εισάγονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σχετική απόφαση που έλαβε η Ε. Επιτροπή έχει συμπεριληθεί και η Ελλάδα (αριθ. C (2020) 2146/03.04.2020 απόφαση), όπως ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, εγκρίθηκε από την Κομισιόν το καθεστώς επιστρεπτέας προκαταβολής (ύψους 1 δισ. ευρώ) για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΚ προχώρησε σε σειρά διευκρινήσεων για τις παρεμβάσεις αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού:

  1. Το μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν σημαντικά από την κρίση του κορονοϊού, μέσω της έκπτωσης κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής τους στέγης αφορά και τους πληττόμενους κλάδους ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων. Επιπλέον, το μέτρο αφορά και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, εφόσον η σύμβαση εργασίας τους έχει τεθεί σε προσωρινή αναστολή.

2. Στους ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται σημαντικά από την κρίση του κορονοϊού (έκπτωση 40% μισθώματος – ως ανωτέρω σημείο 1) και που τους παρέχεται η ευχέρεια αναστολής των φορολογικών τους υποχρεώσεων, συμπεριλαμβάνονται και τα νομικά πρόσωπα, λαμβάνοντας, ωστόσο, υπόψη τις τυχόν ενδοομιλικές συναλλαγές και συνεργασίες. Προς την κατεύθυνση αυτή ήδη δρομολογείται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

3. Σε επιχειρήσεις που, λόγω σφάλματος κατά την προηγούμενη περίοδο, είχαν δηλώσει, ως κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) κάποιον που δεν ανταποκρίνονταν στη βασική και κυριότερη δραστηριότητά τους, δίνεται η δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ορθότητα της κατάστασης, προβαίνοντας σε αναδρομική τροποποίηση κύριου ενεργού ΚΑΔ στις αρμόδιες ΔΟΥ μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!