Τρίτη, 20 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Πώς προστατεύεται η πρώτη κατοικία
[Euronews]: Ελλάδα: Πώς προστατεύεται η πρώτη κατοικία

[Euronews]: Ελλάδα: Πώς προστατεύεται η πρώτη κατοικία

Πληροφορίες για τις νέες διατάξεις του πλαισίου για την πρώτη κατοικία δίνει το Μαξίμου. Σύμφωνα με αυτές:

  • ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί ως τις 13 Μαΐου 2021
  • ως τις 31 Μαΐου 2021, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από την πανδημία. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά, συνεχίζουν να αναστέλλονται ως 31 Μαΐου 2021 όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.
  • από την 1η Ιουνίου 2021 νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις μπορούν να διευθετήσουν όλες τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νέος Νόμος “Ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας” (ν.4738/2020).

Για τη ρύθμιση των οφειλών υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:

1. Μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, υποβάλλοντας αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Ειδικά για την αποπληρωμή οφειλών προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 240 δόσεις. Επιπρόσθετα, στις περιπτώσεις των ευάλωτων νοικοκυριών, παρέχεται κρατική επιδότηση της δόσης του δανείου της Α΄ κατοικίας για 5 έτη.

2. Μέσω της διαδικασίας διαγραφής όλων των οφειλών, υποβάλλοντας αίτηση στο δικαστήριο, με σκοπό να λάβουν τη 2η ευκαιρία, αφού θα έχει προηγηθεί, με συγκεκριμένους τρόπους που προβλέπονται στο νόμο, η απαλλαγή τους από όλα τα χρέη.

Παραδείγματα οφειλετών -σύγκριση παλιού και νέου νόμου

Τα κυβερνητικά στελέχη που αναφέρθηκαν στο νέο νόμο της “δεύτερης ευκαιρίας” εξήγησαν με παραδείγματα τις προβλέψεις του νόμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!