Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα
[Euronews]: Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα

[Euronews]: Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα λαμβάνει από αύριο (Τετάρτη) το πρωί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στη Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας. Ειδικότερα, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, μετά από εισήγηση του δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Τα μέτρα είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων(λιανεμπορίου κ.λπ.).

Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!