Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ελλάδα: «Μάχη» για τους τουρίστες από τη Μ. Βρετανία
[Euronews]: Ελλάδα: «Μάχη» για τους τουρίστες από τη Μ. Βρετανία

[Euronews]: Ελλάδα: «Μάχη» για τους τουρίστες από τη Μ. Βρετανία

«Μάχη» για να ανοίξει για την Ελλάδα η αγορά τουρισμού της Μεγάλης Βρετανίας δίνει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, επισκέφτηκε το Λονδίνο και είχε σειρά επαφών με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη και εκπροσώπους των μεγαλύτερων αεροπορικών εταιρειών και tour operators της Μεγάλης Βρετανίας.

Στόχος της Ελλάδας είναι να συμπεριληφθεί σύντομα στην «πράσινη» ζώνη των πλέον ασφαλών τουριστικών προορισμών, σύμφωνα με το σύστημα κατάταξης της Βρετανικής Κυβέρνησης. «Όπλο» σε αυτή την προσπάθεια είναι η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», που προβλέπει εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών έως τα τέλη Ιουνίου. Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση, ετοιμάζεται συνεργασία της επιτροπής των λοιμωξιολόγων στην Ελλάδα με τους Βρετανούς συναδέλφους τους.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για ζητήματα Ασίας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Nigel Adams και έλαβε υπόσχεση για «βελτίωση της κατάταξης της Ελλάδας στο τριζωνικό σύστημα -ή ‘φωτεινό σηματοδότη’- που εφαρμόζει η Μεγάλη Βρετανία για τους πολίτες της οι οποίοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό» .

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την πλευρά των Βρετανικών αεροπορικών εταιρειών και των tour operators, που εκτιμούν ότι μόλις η Ελλάδα αναβαθμιστεί στην «πράσινη λίστα» οι κρατήσεις θα εκτοξευτούν.

Η British Airways, από τις 21 Ιουνίου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 έχει ήδη προσθέσει στα δρομολόγιά της προς την Ελλάδα επιπλέον νέες πτήσεις από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου προς Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ηράκλειο, Κω, Καλαμάτα, Πρέβεζα, Ρόδο και Θεσσαλονίκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!