Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα – Ιερά Σύνοδος: Ωρισμένοι επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται με την Θεία Κοινωνία
[Euronews]: Ελλάδα – Ιερά Σύνοδος: Ωρισμένοι επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται με την Θεία Κοινωνία

[Euronews]: Ελλάδα – Ιερά Σύνοδος: Ωρισμένοι επιμένουν με νευρωτικό τρόπο να ασχολούνται με την Θεία Κοινωνία

Για ορισμένους «επίδοξους καθοδηγητές της κοινής γνώμης» που επιμένουν να εμπλέκουν τη Θεία Κοινωνία και να επιβάλουν «αντιεπιστημονικούς συσχετισμούς με τη διασπορά του κορονοϊού», σε πείσμα των επιδημιολογικών στοιχείων, κάνει λόγο το ανακοινωθέν που εξέδωσε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά κυρού Ιωάννου και τα όσα ειπώθηκαν για την εκδημία του και τη μαρτυρία της πίστης του στη Θεία Κοινωνία.

«Αφ’ ης στιγμής η δημοκρατική Πολιτεία εγγυάται τη θρησκευτική ελευθερία, δεν είναι δικαίωμά τους να ζητούν την κρατική απαγόρευσή της Θείας Κοινωνίας ως “ανθυγιεινής”, επειδή δεν πιστεύουν οι ίδιοι. Και κυρίως δεν είναι δικαίωμά τους να επιχαίρουν και να χλευάζουν την κοίμηση ενός συνανθρώπου τους, επειδή ήταν κληρικός της Εκκλησίας, την οποία θεωρούν ως παράταξη και μάλιστα αντίθετή τους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος με τις εγκυκλίους και τις ανακοινώσεις της «ουδέποτε υποστήριξε τους αρνητές της πανδημίας» και «πάντοτε συνιστά πειθαρχία στα υγειονομικά μέτρα μέσα και έξω από τους ιερούς ναούς».

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

Με αφορμή την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννου ωρισμένοι δημοσιογράφοι ειρωνεύθηκαν με απολίτιστο τρόπο την εκδημία του και την μαρτυρία της πίστεώς του στην Θεία Κοινωνία, ως να είχαν στοιχεία για την αιτία μεταδόσεως της νόσου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!