Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Σε εξέλιξη η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών- Δεν ανοίγει ακόμα το λιανεμπόριο
[Euronews]: Ελλάδα: Σε εξέλιξη η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών- Δεν ανοίγει ακόμα το λιανεμπόριο

[Euronews]: Ελλάδα: Σε εξέλιξη η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών- Δεν ανοίγει ακόμα το λιανεμπόριο

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η επίταξη των ιδιωτών γιατρών. Τα φύλλα πορείας για 206 Παθολόγους, Πνευμονολόγους και Γενικούς Ιατρούς στην Αττική παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας και από εκεί διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε η παράδοση.

Η επιστράτευσή τους κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς η ανταπόκριση στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας να συνδράμουν τις δημόσιες δομές ήταν περιορισμένη την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και πιο ασφυκτική. Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ έφτασαν τους 681, σε ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η μόνη λύση είναι τα εμβόλια κατά της covid-19 που προστατεύουν, όπως είπε, από εισαγωγή στο νοσοκομείο και από θανάτους.

Τη Δευτέρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι κατά 98% οι πολίτες προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα να εμβολιαστούν. Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 29.000 εμβολιασμοί και έχουμε ξεπεράσει το 1.464.000 εμβολιασμούς.

Σήμερα αναμένεται να ξεπεραστεί το ένα εκατομμύριο των πολιτών που θα έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Επιπλέον μίλησε για πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!