Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα – Εργασιακό ν/σ: Οι θέσεις των κομμάτων για τις διατάξεις «προστασίας της εργασίας»
[Euronews]: Ελλάδα – Εργασιακό ν/σ: Οι θέσεις των κομμάτων για τις διατάξεις «προστασίας της εργασίας»

[Euronews]: Ελλάδα – Εργασιακό ν/σ: Οι θέσεις των κομμάτων για τις διατάξεις «προστασίας της εργασίας»

Αγεφύρωτη είναι η απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, λίγα 24ωρα προτού οι διατάξεις για την «προστασία της εργασίας» εισαχθούν για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια.

Αυτό το κλίμα αποτυπώθηκε με την ολοκλήρωση της πρώτης ανάγνωσής του στις επιτροπές της Βουλής. Ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο της κοινής λογικής, σε αντίθεση με τα «εργατοπατερικά κόμματα» της αντιπολίτευσης που επέλεξαν το δρόμο του δογματισμού και εμπάθειας. Στον αντίποδα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προειδοποιούν για επιστροφή στις εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από τους αγώνες του εργατικού κινήματος και προειδοποιούν με κλιμάκωση κινητοποιήσεων αρχής γενομένης της πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα.

Ας δούμε όμως τι είπε το κάθε κόμμα στην βουλή σχετικά με τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου

ΝΔ

Μετά το πέρας της μαραθώνιας ακρόασης των φορέων, η Νέα Δημοκρατία, δια του εισηγητού της Κωνσταντίνου Μαραβέγια επέμεινε ότι:

• Ο εργαζόμενος, μόνο με δικό του αίτημα και κατόπιν έγγραφης συμφωνίας με τον εργοδότη, μπορεί να εργαστεί σε ωράριο που θα επιλέξει για οικογενειακούς εκπαιδευτικούς ή άλλους λόγους.

• Ο εργαζόμενος θα μπορεί να εργάζεται ως και 10 ώρες την ημέρα και οι επιπλέον ώρες θα μετατρέπονται σε απόθεμα πληρωμένη άδειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!