Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euronews]: Ελλάδα – COVID-19: Όλα τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο – Τι θα ισχύσει για τα ενοίκια
[Euronews]: Ελλάδα – COVID-19: Όλα τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο – Τι θα ισχύσει για τα ενοίκια

[Euronews]: Ελλάδα – COVID-19: Όλα τα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο – Τι θα ισχύσει για τα ενοίκια

Παρεμβάσεις επιπλέον 1 δις. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων, νοικοκυριών και ιδιοκτητών ακινήτων περιλαμβάνονται το πακέτο που ανακοινώθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστο Σταϊκούρα και Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Το συνολικό κόστος των μέτρων ξεπερνά πλέον τα 14 δισ. ευρώ για φέτος με το συνολικό ποσό για τα έτη 2020-2021 να ανέρχεται πλέον στα 38 δισ. ευρώ. Εκείνο το οποίο τονίζεται από όλες τις πλευρές, όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα, η κυβέρνηση θα διατηρήσει τις παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Ειδικά για τον Απρίλιο, οι πρόσθετες παρεμβάσεις με την παράταση των μέτρων στήριξης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εν λόγω παρεμβάσεις έχουν ως εξής:

1. Για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών εισφορών. Η δόση μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.

Συγκεκριμένα, για τον Απρίλιο θα ισχύσει για τις επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται στα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου, της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, και άλλων κλάδων που παραμένουν κλειστοί.

2. Οι επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 100% στα επαγγελματικά τους ακίνητα και για τον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!