Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα – Covid-19: Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα
[Euronews]: Ελλάδα – Covid-19: Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα

[Euronews]: Ελλάδα – Covid-19: Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα

Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι πλέον η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας. Ο αριθμός των νέων διαγνώσεων ήταν και την Τετάρτη πολύ υψηλός, ενώ στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας η τάση είναι αυξητική.

Η εικόνα αυτή αναμένεται ότι θα φέρει και νέα μέτρα, στοχευμένα σε περιοχές όπου παρατηρείται ανησυχητική αύξηση του επιδημικού φορτίου, όπως σε Κρήτη και Μύκονο, αλλά και σε δραστηριότητες που, όπως έχει φανεί από την ιχνηλάτηση, σχετίζονται με τη διασπορά του ιού. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται και αναμένεται να συζητηθούν και σήμερα κατά τη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι και η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρου.

Από σήμερα Πέμπτη 8 Ιουλίου αλλάζουν οι κανόνες και έρχονται νέα μέτρα σε ότι αφορά τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης όπου πλέον θα γίνεται αποκλειστικά μόνο με καθήμενους και κανόνες χωρητικότητας.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, έτσι ώστε «να έχουμε μια ασφαλή και προστατευμένη διασκέδαση».

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας – όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα – θα επιφέρει ως κύρωση, άμεση σφράγιση για επτά ημέρες, απ’ την επόμενη ημέρα της παράβασης, και χρηματικά πρόστιμα:

  • για τα μεν καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ,

  • για τα δε καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, το πρόστιμο θα ανεβαίνει στα 5.000 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!