Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης
[Euronews]: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

[Euronews]: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει τη Δευτέρα το Υπουργικό Συμβούλιο και στο επίκεντρο θα βρεθούν η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης, το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, καθώς και η υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ειδικότερα, στις 12:00 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης θα δοθεί σύντομα στη δημοσιότητα και θα συζητηθεί στη Βουλή με στόχο το ταχύτερο δυνατό να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντός του μηνός.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα καταθέσουν το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης για να εγκριθεί και να λάβει την προκαταβολή του 13% εντός του καλοκαιριού. Καθώς από τη στιγμή που θα κατατεθεί το Σχέδιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρειαστεί 2 μήνες για να το αξιολογήσει και ακόμα ένα μήνα προκειμένου να εγκριθεί από το Συμβούλιο.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που αναμένεται να υποβληθεί στα μέσα Απριλίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα διεκδικήσει τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 18 δισ. ευρώ και άλλα 13 δισ. ευρώ θα είναι τα δάνεια του Ταμείου, που προορίζονται για ιδιωτικές επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, τρία είναι τα σημαντικά σημεία του Σχεδίου: Όλα τα έργα και οι επενδύσεις – μεταρρυθμίσεις πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2026, να αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό και ιδιωτικούς πόρους για στρατηγικές επενδύσεις και να συνδυάζει επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!