Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: Αντίο στο…Πάσχα στο χωριό – Μικρές χαλαρώσεις για τις εκκλησίες;
[Euronews]: Ελλάδα: Αντίο στο…Πάσχα στο χωριό – Μικρές χαλαρώσεις για τις εκκλησίες;

[Euronews]: Ελλάδα: Αντίο στο…Πάσχα στο χωριό – Μικρές χαλαρώσεις για τις εκκλησίες;

Τις βάσεις για να βρεθεί λύση αμοιβαίου συμβιβασμού σχετικά με τον εορτασμό του Πάσχα φαίνεται να έβαλαν κυβέρνηση και Εκκλησία στην Ελλάδα.

Το σενάριο για Πάσχα στο χωριό φαίνεται ότι πλέον δεν υπάρχει στο τραπέζι καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία καθημερινά δείχνουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη εξαιρετικά κρίσιμη και δύσκολη, ενώ οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται καθημερινά.

«Βρήκαμε μια λύση, να κάνουμε ένα συμψηφισμό ώστε να μην ταράξουμε τα πράγματα. Με μέτρα και περισσότερη ελευθερία, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα χωριά μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το Πάσχα και τον τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών και αφού είχε προηγηθεί η συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επ’ αυτού, διευκρίνισε ότι «Το θέμα δεν είναι μόνο ότι θέλουμε να πάμε και δεν μας αφήνουν, αλλά κάποιοι φοβούνται (σ.σ. για τη μετάδοση του ιού) κυρίως στα νησιά. Ας κάνουμε υπομονή, πιστεύω ο Μάιος θα είναι καλύτερος».

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έκανε γνωστό ότι «Θα γίνει γύρω από τον ναό» και με αυστηρή επιτήρηση των μέτρων ασφαλείας (για μάσκες, αποστάσεις).

Όσον αφορά στην Κυριακή του Πάσχα, αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η αναγγελία αρκετά νωρίτερα της 12ης βραδινής της Ανάστασης, παρουσία πιστών αλλά με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!