Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα: «Αγώνας δρόμου» για να ορθοποδήσει η οικονομία
[Euronews]: Ελλάδα: «Αγώνας δρόμου» για να ορθοποδήσει η οικονομία

[Euronews]: Ελλάδα: «Αγώνας δρόμου» για να ορθοποδήσει η οικονομία

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται οι πρώτες δόσεις των ευρωπαϊκών κεφαλαίων που θα λάβει η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

Η πρώτη δόση από τα συνολικά 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ του προγράμματος SURE θα φτάσουν στα ελληνικά κρατικά ταμεία μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 αναμένονται και οι πρώτες εκταμιεύσεις των ευρωπαϊκών κεφαλαίων που προορίζονται για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας μετά την ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει «αγώνα δρόμου» για να κλείσει το «επενδυτικό κενό», από το οποίο έπασχε η χώρα και πριν την πανδημική κρίση.

«Πρέπει να κλείσουμε το επενδυτικό κενό» τόνισε ο Χρ. Σταϊκούραςeuronews hellas

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την 24η συζήτηση του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, αναφέρθηκε σε σειρά μεταρρυθμίσεων στις οποίες προχωρά η ελληνική κυβέρνηση (μείωση της γραφειοκρατίας, ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού, μείωση του εργοδοτικού κόστους, αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η ενίσχυση δημόσιων και ιδιωτικών επενδυτών) προκειμένου να μειώσει την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον τομέα των επενδύσεων.

«Πρέπει να κλείσουμε το επενδυτικό κενό» τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας και παράλληλα ζήτησε να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ δημοσιονομικής εξυγίανσης και στήριξης της ανάκαμψης, μετά το πέρας της πανδημικής κρίσης.

  • Ύφεση 15,2% στην ελληνική οικονομία το β’ τρίμηνο του 2020

«Δεν πρέπει να σκοτώσουμε την οικονομική ανάκαμψη» σημείωσε ο Χρ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!