Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελλάδα – 24ωρη Απεργία: Ποιοι απεργούν – Πού και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις
[Euronews]: Ελλάδα – 24ωρη Απεργία: Ποιοι απεργούν – Πού και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις

[Euronews]: Ελλάδα – 24ωρη Απεργία: Ποιοι απεργούν – Πού και πότε θα γίνουν συγκεντρώσεις

Επί ποδός, σήμερα 10 Ιουνίου, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Ελλάδα καθώς πραγματοποιείται η πανελλαδική 24ωρη απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα εναντίον του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που επιχειρει να περάσει η κυβέρνηση.

Επίσης,θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία,

Στην Αθήνα οι συγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 10πμ στα Προπύλαια όπου καλεί το ΠΑΜΕ και θα συνεχιστούν στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου καλούν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ

Στον Πειραιά ναυτεργατικά σωματεία καλούν στις 10πμ συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ η ΠΕΝΕΝ καλεί στις 10. 30πμ στα Χαυτεία.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην ακτοπλοΐα

Τα ναυτεργατικά σωματεία δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν την απεργία κανονικά παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά ήταν ότι είναι παράνομη.

Στους υπόλοιπους κλάδους δεν θα λειτουργήσουν δημόσιες υπηρεσίες (εφορίες, Δήμοι, κλπ), ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχουν και τα σωματεία όλων των ειδικοτήτων εργαζομένων στα ΜΜΕ (τεχνικοί, δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι).

Οι συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ) και τα τρόλεϊ.

Τα λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) και τα Σωματεία Εργαζομένων στον Σιδηρόδρομο, συμμετέχουν την Πέμπτη 10.06.2021 στην 24ωρη γενική απεργία που έχει εξαγγείλει η Γ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!