Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Ελ. Σπέχαρ: Καλή και χρήσιμη η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
[Euronews]: Ελ. Σπέχαρ: Καλή και χρήσιμη η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

[Euronews]: Ελ. Σπέχαρ: Καλή και χρήσιμη η συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Καλή και χρήσιμη ήταν η συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο Πρόεδρος δέχθηκε την κ. Σπέχαρ σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση ήταν καλή και χρήσιμη και πραγματοποιήθηκε ενόψει της ενημέρωσης που θα κάνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στις 21 Ιουλίου για την Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους των ΗΕ για το Κυπριακό.

Σημείωσε ακόμα ότι θα προβεί σε ενημέρωση προς τα κράτη που συμβάλλουν με αποσπάσματα στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προσθέτοντας ότι θα έχει επαφές και με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Προς τον σκοπό αυτό», είπε, «ήδη έχω επισκεφθεί τη Μόσχα».

Αναφερόμενη στις καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο διήμερο, η κ. Σπέχαρ εξέφρασε ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους τους Κύπριους και κυρίως τους επηρεαζόμενους, σημειώνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να παρέχουν βοήθεια αν χρειαστεί.

Τέλος, ερωτηθείσα αν ένας από τους λόγους που το Κυπριακό παραμένει άλυτο είναι και η πολιτική των Ηνωμένων Εθνών για ίσες αποστάσεις, μεταξύ της κατοχικής δύναμης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κ. Σπέχαρ είπε ότι «εναπόκειται στα μέρη να επιλύσουν το Κυπριακό και τα ΗΕ είναι εδώ για να βοηθήσουν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!