Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το «Yavuz» – Παραμένει το «Barbaros»
[Euronews]: Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το «Yavuz» – Παραμένει το «Barbaros»

[Euronews]: Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ το «Yavuz» – Παραμένει το «Barbaros»

Εκτός της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz» το οποίο φαίνεται να βρίσκεται λίγο έξω από το τουρκικό λιμάνι Τασουτζιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του marinetraffic, το πλωτό γεωτρύπανο ξεκίνησε από χθες από το τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ όπου βρισκόταν, ενώ σήμερα το πρωί βρίσκεται λίγο έξω από το τουρκικό λιμάνι Τασουτζιού.

Τo «Yavuz»πραγματοποιεί παράνομες εργασίες στην κυπριακή ΑΟΖ από τον περασμένο Απρίλιο μετά την άπρακτη αποχώρηση του άλλου γεωτρύπανου της Τουρκίας του Fatih. Το «Yavuz»αρχικά εισήλθε στο τεμάχιο 7 για εργασίες χωρίς αποτελέσματα ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στο τεμάχιο 6 όπου παρέμεινε μέχρι και την Κυριακή.

Η θέση του Γιαβούζ το πρωί της ΔευτέραςMarine Traffic

Η μετακίνηση του «Yavuz», όπως γράφει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα “Φιλελεύθερος”, φαίνεται να ενισχύει τα σενάρια που θέλουν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ να έχει πετύχει αυτή την εξέλιξη μέσα από τις διαδοχικές της συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν αποκλείεται η απομάκρυνση του Γιαβούζ από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη να αποτελεί μιας μορφής αντίτιμο τόσο για την Τουρκία όσο και για την Κύπρο.

Για μεν την Τουρκία, η απομάκρυνση του «Yavuz» είναι το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει για να μην της επιβληθούν κυρώσεις για τις έκνομες ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ. Για δε την Κύπρο, η μη επιμονή σε κυρώσεις ήταν το αντίτιμο που της ζητήθηκε προκειμένου να πετύχει η προσπάθεια απομάκρυνσης του τουρκικού γεωτρύπανου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!