Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου την Τετάρτη μετά τις προκλητικές εξαγγελίες Ερντογάν
[Euronews]: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου την Τετάρτη μετά τις προκλητικές εξαγγελίες Ερντογάν

[Euronews]: Έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου την Τετάρτη μετά τις προκλητικές εξαγγελίες Ερντογάν

Σε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου προχώρησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τις προκλητικές εξαγγελίας Ερντογάν και Τατάρ. Το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μάριου Πελεκάνου, μετά τις σημερινές εξαγγελίες τόσο του εκπροσώπου της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ, με την έγκριση του Προέδρου της Τουρκίας αγίπ Ερντογάν, για αλλαγή του καθεστώτος σε μέρος της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου , ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε μια πρώτη και άμεση αντίδραση, έδωσε οδηγίες όπως:

1. Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις εξελίξεις, κάτι που έχει ήδη γίνει.

2. Ο Υπουργός Εξωτερικών αποστείλει ενημερωτική επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προς ενημέρωση για τις εξαγγελίες, ενόψει και της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

3. Στις 15:00 σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών ενημερώσει για τις νέες εξαγγελίες τους Πρέσβεις των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

4. Στις 16:00 ο Υπουργός Εξωτερικών προβεί σε ενημέρωση προς τους Πρέσβεις των 26 κρατών μελών της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για αύριο, 21 Ιουλίου στις 11πμ σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, για ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!