Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ
[Euronews]: Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ

[Euronews]: Εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από το θάνατο του Τζόρτζ Φλόιντ

Κεριά άναψαν στην πλατεία Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη στο τέλος της ημέρας που σηματοδοτεί την επέτειο της δολοφονίας του Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Τσάβιν.

Στη μνήμη του διοργανώθηκε ένα οικογενειακό φεστιβάλ δρόμου με μουσικές παραστάσεις και στιγμές σιγής. Μερικά μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν στην Ουάσινγκτον, όπου συναντήθηκαν με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι πριν συναντηθούν με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν ήλπιζε να θεσπίσει νομοθεσία για την μεταρρύθμιση της αστυνομίας μέχρι την επέτειο του θανάτου του Φλόιντ αλλά το σχετικό νομοσχέδιο έχει καθυστερήσει στο Καπιτώλιο.

Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή κατά του ρατσισμού και αυξανόμενες εκκλήσεις για μεταρρύθμιση στην αστυνομία.

«Συναντηθήκαμε με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο. Ήταν απλώς για την ανάμνηση του τι συνέβη στον αδερφό μου, επειδή ήταν η ημέρα που δολοφονήθηκε. Και θέλουμε απλώς να ψηφιστεί αυτός ο νόμος στο μέλλον», δήλωσε ο αδερφός του Φλόιντ.

Στη μνήμη του τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μινεάπολη, στην πόλη όπου έχασε τη ζωή του αφού ένας αστυνομικός τον κράτησε στο έδαφος πατώντας τον στον λαιμό για περισσότερα από 9 λεπτά.

Όμως, παρά τον θλιβερό λόγο για την ημέρα μνήμης, η οικογένεια ήθελε αυτή η μέρα να είναι πάνω απ ‘όλα μια γιορτή για τη ζωή του Τζορτζ Φλόιντ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!