Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εγκαινιάστηκε το ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη
[Euronews]: Εγκαινιάστηκε το ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη

[Euronews]: Εγκαινιάστηκε το ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη

Με λαμπρότητα και με την παρουσία της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, εγκαινιάστηκε σήμερα το ελληνικό γενικό προξενείο στην πόλη αυτή της Ανατολικής Λιβύης. Το ελληνικό προξενείο στη Βεγγάζη είναι το πρώτο που επαναλειτουργεί σε αυτή την πόλη μετά την πρόσφατη περίοδο αναταραχής στη Λιβύη.

Διευρύνονται και συμπληρώνονται οι διπλωματικές σχέσεις με Λιβύη

Σε χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά που η παρουσία του σήμερα στη Βεγγάζη συνδυάζεται με την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, του πρώτου Προξενείου που θα λειτουργήσει στην πόλη. «Είμαστε οι πρώτοι που έχουμε προξενική εκπροσώπηση στη Βεγγάζη, ορόσημα που επιβεβαιώνουν, διευρύνουν και συμπληρώνουν τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών», διαμήνυσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέπεμψε το μήνυμα πως η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη νέα προσπάθεια ανοικοδόμησης της Λιβύης και να ανασυστήσει, να αναβιώσει, παραδοσιακούς οικονομικούς δεσμούς που είχε με τη φίλη χώρα. «Οι εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας μπορεί να περιόρισαν τις οικονομικές μας σχέσεις. Όμως, στην πραγματικότητα, η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Λιβύη ουδέποτε διακόπηκε. Και, σήμερα, που η πολιτική κατάσταση στη χώρα σταθεροποιείται, το ενδιαφέρον αυτό αναζωπυρώνεται», προσέθεσε.

Ακολούθως, ο Κ. Φραγκογιάννης έκανε αναφορά στους μακραίωνους ιστορικούς δεσμούς της Ελλάδας με την περιοχή, καθώς πριν από 27 αιώνες οι πρώτοι Έλληνες βρέθηκαν στην Κυρηναϊκή, στα παράλια της Λιβύης και εστίασε στη διαχρονική συνεργασία της χώρας μας με τη Λιβύη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!