Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: Εφαρμογές για τον εντοπισμό του κορονοϊού, αλλά με ανώνυμα στοιχεία
[Euronews]: Εφαρμογές για τον εντοπισμό του κορονοϊού, αλλά με ανώνυμα στοιχεία

[Euronews]: Εφαρμογές για τον εντοπισμό του κορονοϊού, αλλά με ανώνυμα στοιχεία

Τα τηλέφωνά μας – οι περισσότεροι από εμάς δε φεύγουμε από το σπίτι χωρίς αυτά.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητούν πώς οι εφαρμογές ανίχνευσης κορονοϊού στα τηλέφωνά μας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί διασυνοριακά στην ΕΕ.

«Εάν τα κράτη μέλη μοιράζονται τις γνώσεις τους σχετικά με τα μοτίβα της εξάπλωσης της πανδημίας, με αυτές τις εφαρμογές ανίχνευσης, αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να είναι ανώνυμα. Επειδή σε καμία περίπτωση δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία, την ατομική υγεία των ευρωπαίων πολιτών δεν πρέπει να κοινοποιούνται χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Αυτό είναι εντελώς απαγορευμένο», είπε ο Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, Πρόεδρος της Επιτροπής των ατομικών ελευθεριών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι αυτές οι εφαρμογές θα πρέπει να είναι εθελοντικές.

Οι περισσότερες χώρες αναζητούν εφαρμογές που χρησιμοποιούν bluetooth σε τηλέφωνα – αντί για το αμφιλεγόμενο σύστημα GPS που παρακολουθεί κάθε συσκευή.

Οι εφαρμογές GPS θα δημιουργούσαν περισσότερες ανησυχίες σχετικά με την αποθήκευση δεδομένων και το απόρρητο όταν οι άνθρωποι διασχίζουν σύνορα.

«Στην πράξη, δεν πρέπει να είναι ένα συνοριακό πρόβλημα, θα πρέπει να είναι ένα ζήτημα αν οι εφαρμογές είναι διαλειτουργικές. Επειδή δεν βασίζεται στη γεωγραφική τοποθεσία, βασίζεται στην εγγύτητα του Bluetooth. Επομένως, αν είχα έναν Γερμανό φίλο που έφτασε στο Βέλγιο έχοντας στο κινητό του τη γερμανική του εφαρμογή, το θέμα δεν είναι πού βρίσκεται, αλλά η εφαρμογή του να είναι συμβατή με τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι Πολίτες», εξηγεί η ειδικός στις εφαρμογές Τζένιφερ Μπέικερ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!