Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ-Βρετανία: Η δύσκολη διαπραγμάτευση για εμπορική συμφωνία
[Euronews]: ΕΕ-Βρετανία: Η δύσκολη διαπραγμάτευση για εμπορική συμφωνία

[Euronews]: ΕΕ-Βρετανία: Η δύσκολη διαπραγμάτευση για εμπορική συμφωνία

Τα βασικά της αιτήματα εν όψει της έναρξης των συνομιλιών με τις Βρυξέλλες έθεσε επί τάπητος το Λονδίνο, με μια απειλή αποχώρησης εάν δεν σημειωθεί πρόοδος εντός 4 μηνών.

Οι δύο πλευρές έχουν δηλώσει πως θέλουν να επιτευχθεί μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Ωστόσο τα ακανθώδη σημεία είναι αρκετά.

Οι Βρυξέλλες ζητούν το Λονδίνο να ακολουθήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες σε μια σειρά ζητημάτων και οι Ευρωπαίοι αλιείς να ψαρεύουν σε βρετανικά ύδατα. Ωστόσο το Λονδίνο επιθυμεί να μπορεί να εξαιρείται από τους ευρωπαϊκούς κανόνες προκειμένου να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες με τρίτες χώρες.

«Σεβόμαστε την κυριαρχία την ΕΕ, και αναμένουμε το ίδιο από εκείνους να Δεν θα δεχθούμε υποχρεώσεις όπου οι δικοί μας νόμοι δεν είναι ευθιγραμισμένοι με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς. Αντίθετα κάθε μέρος θα σε σεβαστεί την ανεξαρτησία του άλλου και το δικαίωμα να διαχειρίζεται τα σύνορά του, τη μεταναστευτική πολιτική και τους φόρους», δήλωσε ο Μάικλ Γκόουβ.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για μια δύσκολη διαπραγμάτευση με αβέβαιη την τελική έκβαση.

«Θα ήταν ανώριμο να κάνουμε υποθέσεις για το αποτέλεσμα των συνομιλιών που ξεκινούν την Δευτέρα, συνεπώς δεν θα ήθελα να βγάλω συμπεράσματα για το αποτέλεσμα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ.

Οι Βρυξέλλες θέτουν ως προϋπόθεση για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας την διευθέτηση του ζητήματος της αλιείας μέχρι την 1η Ιουλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!