Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ: Θα απαντήσουμε στις απόπειρες εργαλειοποίησης της μετανάστευσης
[Euronews]: ΕΕ: Θα απαντήσουμε στις απόπειρες εργαλειοποίησης της μετανάστευσης

[Euronews]: ΕΕ: Θα απαντήσουμε στις απόπειρες εργαλειοποίησης της μετανάστευσης

Την αποφασιστικότητά της ΕΕ και των κρατών-μελών να προστατεύσουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ τονίζουν οι υπουργοί Εσωτερικών στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά το έκτακτο συμβούλιο για το Αφγανιστάν. Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι το Συμβούλιο θα απαντήσει στις απόπειρες εργαλειοποίησης των ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς.

«Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ συναντήθηκαν σήμερα για έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου για να συζητήσουν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, πιο συγκεκριμένα για τις πιθανές επιπτώσεις στους τομείς της διεθνούς προστασίας, της μετανάστευσης και της ασφάλειας. Η σοβαρότητα της εξελισσόμενης κατάστασης απαιτεί αποφασιστική και συντονισμένη απάντηση στις πολλές διαστάσεις της από την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα.

Ο απεγκλωβισμός των πολιτών μας και στο μέτρο του δυνατού των Αφγανών υπηκόων που έχουν συνεργαστεί με την ΕΕ και τα κράτη μέλη της και των οικογενειών τους πραγματοποιήθηκε κατά προτεραιότητα και θα συνεχιστεί. Από αυτή την άποψη, βρίσκεται σε εξέλιξη εντατική εργασία για τον εντοπισμό στοχευμένων λύσεων για τις υπόλοιπες ειδικές περιπτώσεις ανθρώπων που είναι σε κίνδυνο στο Αφγανιστάν» αναφέρεται στη δήλωση.

Σημειώνεται ότι «ως άμεση προτεραιότητα, η ΕΕ θα συνεχίσει να συντονίζεται με τους διεθνείς εταίρους, ιδίως τον ΟΗΕ και τους οργανισμούς του, για να σταθεροποιηθεί η περιοχή και να διασφαλιστεί ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στους ευάλωτους πληθυσμούς, ιδίως στις γυναίκες και τα παιδιά, στο Αφγανιστάν και σε γειτονικές χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!