Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ: να σωθούν τα παιδιά των τζιχαντιστών
[Euronews]: ΕΕ: να σωθούν τα παιδιά των τζιχαντιστών

[Euronews]: ΕΕ: να σωθούν τα παιδιά των τζιχαντιστών

Μετά την κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους πέρυσι, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αποφάσισαν να επαναπατρίσουν δεκάδες τζιχαντιστές που είχαν «κολλήσει» σε στρατόπεδα κράτησης στη βορειοανατολική Συρία. Η Γαλλία και το Βέλγιο ήταν οι τελευταίες χώρες που δέχθηκαν παιδιά από αυτά τα στρατόπεδα.

Την ώρα που κάθε χώρα της ΕΕ μάχεται για το αν θα πάρει πίσω τους πολίτες της, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για την ευημερία των παιδιών και τους μελλοντικούς κινδύνους για την ασφάλεια που δημιουργούνται, καθώς οι σκληρές πολιτικές αποφάσεις αποφεύγονται.

«Όταν επιστρέφουν τα παιδιά, τα παίρνουμε και τα βάζουμε αμέσως σε ένα ουδέτερο μέρος που δεν είναι η οικογένειά τους. Συχνά είναι σε νοσοκομεία που ειδικεύονται στην υποδοχή παιδιών, προκειμένου να τούς παρέχουν εκπαίδευση και διαμονή σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον, προφανώς με ψυχολόγους και ψυχιάτρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται υπό την επίβλεψη δικαστή», είπε ο Νίκολας Κοέν, δικηγόρος.

Οι κουρδικές δυνάμεις που διευθύνουν τα στρατόπεδα στη Συρία ζήτησαν τον επαναπατρισμό όλων των αλλοδαπών, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να τους κρατήσουν επ ‘αόριστον σε μια ασταθή περιοχή.

«Δεν υπάρχει ευρωπαϊκός συντονισμός για το θέμα. Το ζητώ επί ένα χρόνο, δεδομένης της επί τόπου κατάστασης και της δυσκολίας για τα κράτη μέλη της ΕΕ να συλλέξουν τα ατομικά αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία. Χρειάζεται η ευρωπαϊκή συνεργασία τόσο σε πρακτικό επίπεδο, για τον επαναπατρισμό ανθρώπων, αλλά και για την αποστολή εμπειρογνωμόνων και τη συνεργασία με τις αρχές επί τόπου», λέει η Σασκία Μπρικμόντ, ευρωβουλευτής των Πρασίνων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!