Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Euronews]: ΕΕ-Σένγκεν: Άνοιγμα εσωτερικών συνόρων μέχρι τέλος Ιουνίου
[Euronews]: ΕΕ-Σένγκεν: Άνοιγμα εσωτερικών συνόρων μέχρι τέλος Ιουνίου

[Euronews]: ΕΕ-Σένγκεν: Άνοιγμα εσωτερικών συνόρων μέχρι τέλος Ιουνίου

Η Ε.Ε. ανοίγει και πάλι τα εσωτερικά σύνορα μεταξύ των κρατών-μελών μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εσωτερικών των χωρών της Ε.Ε. με την αρμόδια επίτροπο κατέληξε σε αυτήν την απόφαση λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους και τις ειδικές συνθήκες σε κάθε κράτος.

Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει ομοφωνία για τα εξωτερικά σύνορα της Ενωμένης Ευρώπης.

«Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου είναι υπέρ όσον αφορά στην βαθμηδόν άρση περιορισμών στα εσωτερικά σύνορα κι εντός της Ε.Ε. και των κρατών που συνιστούν την ζώνη Σένγκεν. Όσον αφορά στα εξωτερικά σύνορα θα ακολουθηθεί με εναρμονισμένη προσέγγιση με δεδομένο ότι η επίδραση από την COVID-19 είναι πολύ έντονη σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση από την 1η Ιουλίου», ανέφερε ο Νταβόρ Μποζίνοβιτς, Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, χώρας που ασκεί την προεδρία το τρέχον εξάμηνο στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι στις χώρες Σένγκεν, που έχουν καταργήσει δηλαδή τα εσωτερικά σύνορα κι ελέγχους περιλαμβάνονται και χώρες εκτός Ε.Ε., η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Αρκετά κράτη-μέλη των δύο ζωνών έχουν ανοίξει τα μεταξύ τους σύνορα και πάλι μετά τα αυστηρά μέτρα για την πανδημία και πολλά έχουν προγραμματίσει άνοιγμα στο άμεσο διάστημα πριν το τέλος του μήνα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURONEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!